AFLYST: Johann Sebastian Bach for solo-cello

Koncerten er AFLYST på baggrund af den vejledning, biskopperne har udsendt angående begrænsning af smittefare i forbindelse med udbruddet af coronavirus.

Anker Sigfusson spiller to af Bachs seks cellosuiter i Vester Bjerregrav kirke, tirsdag d. 17. marts kl. 19.30 – der er gratis adgang.

Menighedsrådet byder på kaffe og kage efter koncerten.
Bachs suiter for cello er nogle af de mest kendte og elskede værker for solo cello, og det ikke uden grund; Her går passion og inderlighed, melodi, harmoni og rytme op i en større genial enhed. Cellosuiterne er den slags værker man kan blive ved med at vende tilbage til, og altid finde noget nyt. Det er stor og uendelig smuk musik – Her kommer præfikset “klassisk” i klassisk musik virkelig til sin ret.
En klassisk suite er en samling stiliserede dansesatser af danse som man dansede til de fine baller i barokken. Der er hurtige såvel som langsomme satser, nogle med to-delt takt, og nogle med tre-delt takt. De har typisk franske navne som Bourré, Gigue og Allemande, da det er i Frankring dansene har deres oprindelse.
Solocellist Anker Sigfusson har specialiseret sig i netop disse suiter, og kirkekoncerten er en enestående mulighed for at opleve disse klassiske værker live.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.