Salmesang for de små i Bjerregrav Kirke

Inden længe er det tid til salmesang for små igen i Bjerregrav Kirke.

Når jeg svinger ind på kirkens parkeringslads, for at starte nye hold med både dagplejere og babyer er forventningens glæde stor.

Både gensynet med velkendte og forventningsfulde ansigter, og mødet med nye mødre og babyer er så dejligt.

Med babyerne og dagplejebørn skal der synges salmer og børnesange med fagter, der skal danses, sanserne bliver stimuleret, motorikken trænet og nærværet med hinanden er i højsædet. Her er det børnenes tid!

Alle mødre eller fædre kan deltage med deres baby, der er intet krav om at man skal kunne synge. – børn elsker deres forældres stemmer uanset mængden af talent. –  Her er det nærværet der tæller!

Vel mødt torsdag d. 22. august, 29. august, 5. september, 12. september, 19. september, 26. september, 3. oktober og 10. oktober.

Dagplejere kl. 9.30 og babysalmesang kl.10.15.

Laila Trier Hjørnholm

Biskoppen kommer på besøg til høstgudstjenesten

Søndag den 29. september kl. 11:00 fejrer vi høstgudstjeneste i Klejtrup Kirke. I år er vi så heldige, at biskoppen over Viborg Stift, Henrik Stubkjær, afholder bispevisitats i vore tre sognesamme søndag, som vi fejrer høstgudstjeneste.

Biskoppen har, som altid til bispevisitatser, også provst Bjarne Bæk Markussen med på besøg i kirken. Visitats betyder besøg og har helt siden reformationen været en central del af biskoppens arbejde, nævner biskoppen i sin skrivelse til rådene.

Biskoppens og provstens opgave er at inspirere, opmuntre og vejlede præster og menighedsråd i deres arbejde. Jeg glæder mig til deres visit. 

Provsten forestår formessen, og biskoppen holder en lille tale til menigheden fra korbuen, ligesom han varetager nadveren. Det er dog stadig undertegnede, der får lov til at prædike.

Heldigvis bor vi et skønt land, hvor man har meget at takke for og mange gode grunde til at være taknemmelig. Sæt allerede nu kryds i kalenderen søndag den 29. september og kom til en flot pyntet kirke og en festlig gudstjeneste. Skønt ville det være med en fyldt Klejtrup Kirke, når vi får fint besøg!

Efter gudstjenesten serverer menighedsrådet sandwich i våbenhus og kirke. 

Hjertelig velkommen
Menighedsrådene
Kirsten Krab Koed

Forrygende sangaften i Hersom

Onsdag aften den 25. september er der liv og glade dage i Hersom. Aftenen begynder kl. 19:00 i Hersom Kirke, hvor den syngende sognepræst Ken Nørgaard spiller på sin guitar og underholder med anekdoter om salmer og sange. Ken vil også synge nogle af de nye salmer sammen med os.

Efter en stemningsfuld time i kirken serverer menighedsrådet ostebord med rødvin/sodavand i konfirmandstuen ved Hersom Præstegård. Snakken går lystigt, indtil Ken atter giver os musikken i hjertet.

Glæd jer gerne til fællessang fra Højskolesangbogen, fædrelandssange, Kim Larsen, Benny Andersen og alt muligt derimellem. Man kan se frem til en fin aftenrejse.

Alle er hjertelig velkomne
Kirsten Krab Koed

 

Velkendt og eksotisk – koncert med duoen Calabash i Vester Bjerregrav kirke

Tirsdag d. 3/9 kl. 19.30
Gratis adgang

CALABASH er en duo bestående af marimba og saxofon. Den smukke kombination af klange fra de to instrumenter formår at spænde over et meget bredt spektrum af genrer, og Calabesh byder på improvisationer og arrangementer af musik af bl.a. W.A.Mozart, J.S. Bach, Erik Satie, Beatles, Ariel Ramirez og Abdulla Ibrahim.

De to musikere vil også duellere i egne kompositioner og arrangementer af mexicansk folkloremusik. Klangen af marimba og saxofon er smuk og usædvanlig i vores lille kirkerum, og formår at give det velkendte et skønt præg af noget eksotisk.

De er begge nordjyske musikprismodtagere, idet Jakob Mygind modtog årets nordjyske jazzpris i 1994, og Kai Stensgaard var den første modtager af Nordjyllands Amts Musikpris i 1989.

Babysalmesang og salmesang for dagplejebørn i Vester Bjerregrav Kirke forår 2019

Er du mor, far eller bedsteforældre til en baby, er I hermed inviteret til babysalmesang i Vester Bjerregrav Kirke første gang tirsdag den 22.januar kl.10:45. I er velkomne uanset, hvor I bor.

Babysalmesang er et åndehul i hverdagen, hvor du helliger dig din baby og det musikalske samvær. Du behøver ikke at være en haj til at synge for at deltage, du skal bare være mor, far eller måske bedstemor.

Under kyndig vejledning af Laila Trier Hjørnholm, rytmisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium, kan I glæde jer til at lege, sanse og synge salmer sammen med jeres baby i et fantastisk rum med ”Stjernehimlen” og sæbebobler svævende i solens lysstriber.

Datoer for babysalmesang i Vester Bjerregrav Kirke forår 2019.

Tirsdag d.22. januar kl. 10:45
Tirsdag d. 29.januar kl. 10:45
Tirsdag d. 5. februar kl. 10:45
Tirsdag d. 19. februar kl. 10:45
Tirsdag d.26. februar kl. 10:45
Tirsdag d.5.marts kl. 10:45
Tirsdag d.12. marts kl. 10:45
Tirsdag d. 19.marts kl. 10:45

Salmesang for dagplejebørnene er samme tirsdage som ovennævnte kl. 10:00.

Venlig hilsen

Sognepræst
Kirsten Krab Koed

Vi fejrer minikonfirmanderne

Minikonfirmanderne i sognene er i fuld sving. Vores dygtige organist Rikke Bendtsen forestår forberedelsen af den glade flok børn.

I det nye år, torsdag den 21. februar kl. 17:00 i Vester Bjerregrav Kirke og søndag den 24. februar i Klejtrup Kirke, deltager minikonfirmanderne i gudstjenesterne. Skønt, hvis du har mulighed for at deltage i en af gudstjenesterne. Det er vigtigt, at vi byder vore børn og unge velkommen i kirken. Det ville være en fest for dem at komme til en fyldt kirke.

Efter gudstjenesten i Bjerregrav serverer menighedsrådet aftensmad i ældrecenteret. I Klejtrup byder menighedsrådet på frokost i sognehuset.

Vel mødt!

Sognepræst
Kirsten Krab Koed

Lysgudstjeneste i Vester Bjerregrav, Hersom og Klejtrup sogne

Velkommen herhid!

Første søndag i advent, søndag den 2. december kl. 19:00, fejrer vi lysgudstjeneste i Hersom Kirke. Traditionen tro begynder vi den skønne adventstid med en stemningsfuld aftengudstjeneste; en gudstjeneste, som hvert år er fælles for pastoratet.

Konfirmander fra Hersom, Vester Bjerregrav og Klejtrup bærer lys ind i kirken, og de læser bibelske tekster. Også på kirkegården er der levende lys.

Efter gudstjenesten går vi til konfirmandstuen ved Hersom Præstegård, hvor vi nyder julegløgg/sodavand og æbleskiver og får os en god snak.

Tag endelig hele familien med. Vi glæder os til at begynde advent sammen med jer. Vær velkommen, Herrens år, og velkommen herhid!

Sognepræst
Kirsten Krab Koed

Barok i Bjerregrav Kirke

Torsdag d. 29. november får vi besøg af solooboist ved Århus symfoniorkester, Oliver Nordahl, og organist ved Markuskirken i Århus, Per Skriver.

De spiller et barokmusikprogram, sammensat særligt til lejligheden, og tilpasset kirkens orgel. Om nogen kan Bach og Händel lyse op i novembermørket. Vi glæder os til høj kvalitet, fine stemninger og masser af svingende barokforsiringer!

Gratis adgang og kaffe og kage efter koncerten.

Karens årstider – koncert i Vester Bjerregrav Kirke

Kom til koncert i Vester Bjerregrav kirke søndag d. 8. april kl. 19.30. Koncerten er en optaktskoncert i programmet for Viborg Internationale Kirkemusikfestival. Entréen er gratis.
 

Anders Ulfkjær Amnitszbøll

Billede 1 af 4

Karen Birk Grarup, som har medvirket ved rytmiske gudstjenester i flere år, har skrevet nye årstidssange- og salmer, som hun har sat sammen til et program, hun kalder “Karens Årstider”. Det er blevet til en hyldestkoncert til de skønne danske årstider, med både kendte og nye toner, da Karen Grarups egne tekster og kompositioner denne aften spilles blandt kendte og elskede danske årstidssange- og salmer. Vi bliver ledt gennem den tykke tåge, henover vintermarken, og ind i det gyldne lys i forårets bøgeskov.

 
Igennem de sidste 18 år har Karen Grarup været tilknyttet Hasseris Kirke, der er kendt for sin rytmiske kirkemusik, hvilket koncerten også vil bære præg af. Det er moderne kirkemusik med rødder i nordisk jazz-tone. Hun gæster denne aften Vester Bjerregrav kirke sammen med tre andre dygtige musikere: Anders Ulfkjær Amnitszbøll (kontrabas), Rasmus Birk (guitar), Johannes Aaen Jensen (piano).
 
– Link til audiovisuel præsentation på Facebook:
– For mere info kontakt Karen Grarup på: