Koncert: Rejsen – en ny musikalsk færd gennem Johannes V. Jensens digte

Annette Dahl, sang, Ib Buchholtz, piano og Peter Søvad, bas og sang.

Kom til koncert i Vester Bjerregrav Kirke onsdag d. 9. februar kl. 19.30.

Trioen tager dig med ind i Johannes V. Jensens liv og digtning ved hjælp af fortælling og fine sange med musik af Viggo Steincke.

Om koncerten

Rejsen er nyskrevne melodier til udvalgte
digte af Johannes V. Jensen; en fortællekoncert, som bringer publikum i tæt kontakt med Johannes V. Jensens litterære univers gennem sang, fællessang, grafisk
fremstilling og fortælling.

Der møder publikum en helstøbt oplevelse, der rummer både musikalsk sansning og indsigt i forfatterens litterære verden og kosmopolitiske liv.

Projektet er blevet til i et samarbejde med Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet i Farsø, kulturelle institutioner i Vesthimmerland og den prisbelønnede
komponist Viggo Steincke. Rejsen blev uropført på museet i november 2019.

Koncerten varer knap en time. Gratis adgang.

Om Johannes V. Jensen

De fleste mennesker kender “Kongens Fald”; nogen ved, at Johannes V. Jensen har modtaget Nobelprisen i litteratur, men kun et fåtal har kendskab til hans
mange hundrede digte.

Digtene er en væsentlig del af vores fælles kulturelle arv, en guldgrube af visdom og indsigt i menneskelivet. De fortjener national udbredelse – derfor er Rejsen blevet til.

“Hvorfor rejste vi i årevis, hvorfor kunne vi aldrig blive færdige med at gå rundt om os selv, inden vi fandt leje”, spørger Johannes V. Jensen i digtet “Hverdagene”.

Modsætningen mellem rodløshed og rodbundethed udgør den produktive kerne i hans forfatterskab. Derfor er rejsen som begreb med dens udlængsel og hjemve et yndet motiv i Johannes V. Jensens liv og forfatterskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.